Vijesti
Objavljeno: Uto 02.06.2020.

HNS kaznio suce Kup ogleda između Rijeke i Osijeka

Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a odradila je detaljnu analizu polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa koja se 31. svibnja odigrala na Rujevici i gdje je Rijeka s 3:2 pobijedila Osijek.

Izraženo je nezadovoljstvo suđenjem te su analizom utvrđene tri grube i ključne pogreške tijekom ogleda.

Prva se odnosi na četvrtu minutu kada je sudac propustio uočiti grubi prekršaj na domaćem igraču Gorgonu zbog čega je, navodi KNS, trebalo isključiti gostujućeg nogometaša.

Potom su načinjene dvije velike pogreške na štetu gostujućeg sastava. U 56. minuti sudac je pogrešno procijenio start igrača Osijeka Kleinheislera dodijelivši mu drugi žuti karton, a pritom je napomenuto kako tada VAR nije pogriješio jer se sukladno protokolu ne uključuje kod ovakvih situacija.

No, VAR soba je pogriješila u 70. minuti kada je glavni sudac, ponovno, krivo procijenio start u domaćem šesnaestercu dosudivši jedanaesterac za Rijeku. VAR je tada trebao predložiti sucu utakmice pregled snimke na terenu za igru što nije učinjeno.

Uzimajući u obzir ozbiljnost i broj pogrešaka te posljedice koje se reflektiraju na natjecanje, KNS IO HNS-a odlučila je glavnog suca dvoboja Igora Pajača i pomoćnog video suca (VAR) Frana Jovića kazniti do kraja aktualne sezone neobavljanjem svojih dužnosti.

Uz to je prvi pomoćni sudac Ivica Modrić kažnjen s četiri utakmice nesuđenja.