Vijesti
Objavljeno: Uto 14.07.2020.

HNS: Natjecanje za Inter-Zaprešić nije ugroženo

Dogodio se i prvi slučaj zaraze koronavirusom u HT Prvoj ligi i to u zaprešićkom Interu. Za sada neslužbene informacije govore kako je pozitivan pomoćni trener prve momčadi zbog čega je ostatak stručnog stožera u samoizolaciji, ali ne i igrači koji su procijenjeni kao kontakti niskog rizika.

O toj novosti se oglasio i Hrvatski nogometni savez.

- HNS je upoznat s informacijom da je sportski djelatnik Inter-Zaprešića zaražen virusom SARS-CoV-2. O slučaju je odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba, kao i radna skupina HNS-a za povratak natjecanju. Klub je reagirao po svim zacrtanim protokolima i preporukama Stožera Civilne zaštite, kao i preporukama HNS-ove radne skupine, navodi se u objavi te nastavlja:

- Kontakti povećanog rizika su stavljeni u samoizolaciju, a među njima nema igrača prve momčadi. Nad kontaktima niskog rizika provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju. Procijenjeno je i da među rizične ne spada klub s kojim je Inter-Zaprešić igrao prošlog vikenda (Rijeka), no HNS je i u tom slučaju preporučio pojačani nadzor. Sukladno svemu provedenom i zabilježenom u ovom trenutku nije ugrožen nastavak natjecanja za NK Inter-Zaprešić.