Vijesti
Objavljeno: Uto 19.10.2021.

HNS-ov projekt #vježbajdoma među najboljima u Europi

Europska nogometna organizacija odabrala je najbolje projekte iz područja marketinga i komunikacija u proteklom, trogodišnjem razdoblju. Među izdvojenima je i projekt Hrvatskog nogometnog saveza - #vježbajdoma.

Uefa u dvogodišnjim ciklusima dodjeljuje nagrade GROW nacionalnim savezima koji se istaknu projektima u području marketinga i komunikacija. Zbog pandemije koronavirusa, ovoga puta su u izbor ušli svi projekti iz trogodišnjeg razdoblja (od 2018. do 2021. godine), a u osam kategorija bilo je prijavljeno rekordnih 150 projekata od strane čak 43 nacionalna saveza.

Neovisni žiri je ocijenio sve prijavljene projekte te je odabrao po tri najbolja u svakoj kategoriji. Projekt HNS-a #vježbajdoma je tako odabran za jedan od tri najbolja u kategoriji društvene inicijative povezane s pandemijom. Od 19 prijavljenih projekata u toj kategoriji, uz HNS-ov, u uži su izbor ušli oni Danskog i Talijanskog nogometnog saveza.

HNS je kroz projekt #vježbajdoma želio potaknuti mlade nogometaše da tijekom ove izvanredne situacije iskoriste slobodno vrijeme za tjelesnu aktivnost i usavršavanje svojih sposobnosti. Svakodnevno su objavljivani video uradci s treninzima koji se mogu obaviti od kuće, bez dodatnih sprava i pomagala, a zajedno sa video zapisima slijedile su i upute liječnika o zdravoj prehrani, kao i savjeti o psihološkom pristupu u neuobičajenim i teškim vremenima.

U kreiranju videa sudjelovali su hrvatski seniorski i mladi reprezentativci i reprezentativke velikog i malog nogometa, stručnjaci za kondicijsku pripremu, izbornici, treneri i stručnjaci iz drugih područja poput medicine i psihologije, kao i niz nogometašica i nogometaša iz brojnih klubova. Projekt su inicirali Petar Krpan, glavni instruktor HNS-a, te Ivan Krakan, instruktor kondicijske pripreme za reprezentacije mlađih uzrasta.