Vijesti
Objavljeno: Pon 15.07.2019.

HNS-ove dvije knjige za dugo pamćenje ljeta 2018.

Hrvatski nogometni savez je u svrhu obilježavanja najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa, a on se dogodio točno prije godinu dana kada su Vatreni na SP-u u Rusiji osvojili drugo mjesto, izdao dvije knjige. U pitanju su naslovi "Beskrajni dan" i "Ljeto najljepših snova".

"Beskrajni dan" pretežno je fotografsko izdanje čija je tema doček hrvatskih reprezentativaca u Zagrebu. U uvodnom tekstu ove monografije predsjednik HNS-a Davor Šuker napominje, između ostaloga, kako je riječ o "vječitom dokumentu jednog izuzetnog rezultatskog uspjeha, ali i zajedništva te združenosti nogometa s narodom". Fotografski urednik "Beskrajnog dana" je HNS-ov fotograf Drago Sopta.

Knjiga "Ljeto najljepših snova" duža je kronika povijesnog puta do srebrne medalje, s naglaskom ne samo na doček, već i na sve što mu je prethodilo. Priča počinje s dolaskom Zlatka Dalića na izborničku klupu u trenutku kada se odlazak u Rusiju činio vrlo upitnim te prati Dalića i hrvatske reprezentativce sve do brojnih dočeka koji su im organizirani diljem Hrvatske. Nakladnik ove knjige također je Hrvatski nogometni savez, a "Ljeto najljepših snova" s "Beskrajnim danom" također dijeli i urednika fotografije Dragu Soptu.