Vijesti
Objavljeno: Sri 25.03.2020.

HNS pripremio posebno treniranje za kućno okruženje

HNS je obavijestio kako će svakodnevno objavljivati video zapise s individualnim treninzima namijenjene mladim nogometašima za izvođenje u vlastitom domu ili negdje drugdje u vlastitom okruženju.

Zbog pandemije koronavirusa više od 100.000 mladih nogometaša u Hrvatskoj ostalo je bez prilike za svakodnevnim treniranjem.

Stoga je Hrvatski nogometni savez organizirao projekt #vježbajdoma tijekom kojeg će na dnevnoj bazi objavljivati spomenute video uratke.

Projekt su kreirali Petar Krpan, glavni instruktor HNS-a, i Ivan Krakan, instruktor kondicijske pripreme HNS-a, u suradnji s radnom skupinom predstavnika klubova HT Prve lige. Radna skupina osnovana je tijekom zimskog kampa HNS-a, a čine je predstavnici Osijeka (Miroslav Žitnjak), Rijeke (Edo Flego), Lokomotive (Jurica Čabraja), Hajduka (Andro Fistonić), Dinama (Anđelko Ivanjko) i Slaven Belupa (Vedran Medenjak).

- Znamo da će igrači koji su u školama profesionalnih klubova dobiti kvalitetne upute za rad tijekom prisilnog odmora, no HNS-ova zadaća je skrbiti za više od 100.000 mladih nogometaša diljem zemlje. Smatramo da je ovo idealan način da omogućimo mladim nogometašima instrukcije vrhunskih trenera i stručnjaka za kondicijsku pripremu te da ih potaknemo da rade na sebi i u ova izazovna vremena, rekao je Petar Krpan.