Vijesti
Objavljeno: Sri 28.06.2017.

HNS se oglasio povodom uhićenja sudaca

Hrvatski nogometni savez oglasio se povodom uhićenja 21 osobe u Brodsko-posavskoj županiji zbog sumnje u primanje i davanje mita za pristrano suđenje utakmica.

Među uhićenima je i jedan povjerenik za suđenje te desetak nogometnih sudaca koji su u zamjenu za naknadu od 400 do 3000 kuna sudili u korist određenih klubova.

“Hrvatski nogometni savez podržava sve aktivnosti koje su usmjerene na ispravljanje nepravilnosti u nogometu, a posebno ovakve koje narušavaju integritet nogometa i štete njegovom ugledu.
Smatramo da je bitno sačuvati regularnost i pravilno odvijanje nogometnog natjecanja te zaštititi nogomet od bilo kojeg oblika zlouporabe pa će Hrvatski nogometni savez, ako se utvrdi da su pojedine osobe sudjelovale u neregularnosti natjecanja, provesti disciplinske postupke protiv istih i izreći odgovarajuće sankcije.
Hrvatski nogometni savez će pažljivo pratiti daljnji tijek događaja, ali u svakom slučaju, uvažavajući presumpciju nevinosti, pričekati s konačnim sudom o navedenom događaju do okončanja postupka pred svim nadležnim tijelima Republike Hrvatske"
, stoji u priopćenju HNS-a.

TAGOVI