Vijesti
Objavljeno: Pon 01.04.2019.

Hrvatska U-17 ostala bez plasmana na Europsko prvenstvo

Hrvatski nogometaši do 17 godina starosti neće igrati na Europskom prvenstvu, budući da su bili najslabija drugoplasirana reprezentacija u osam skupina.

Pobjednici skupina direktno su izborili nastup na Euru, dok je uz njih EP izborilo i sedam od osam drugoplasiranih reprezentacija. Tek jedna, najslabija među njima, ostala je bez konačne nagrade, a to je upravo Hrvatska.

S obzirom na to da se briše rezultat ostvaren protiv najslabije reprezentacije u skupini (pobjeda Hrvatske protiv Danske), igračima Tomislava Rukavine ostala su dva boda ostvarena neodlučenim rezultatima protiv Engleske i Švicarske.

No, većina reprezentacija na toj ljestvici ima više bodova (po tri Austrija, Češka, Grčka, Rusija, Švedska, Mađarska), dok je jedino Njemačka, kao i Hrvatska skupila dva boda, no mladi su Nijemci u boljoj poziciji zbog bolje razlike pogodaka.

Jednako tako, Hrvatska U-17 imala je u rukama plasman na Euro u završnici utakmice Švedske U-17 i Srbije U-17 (1:1). No, u nadoknadi je Švedska postigla gol za 2:1, plasirala se na Euro, a Hrvatsku gurnula izvan tog kruga.