Vijesti
Objavljeno: Sri 12.02.2020.

Hrvatska u Gradskom vrtu dočekuje Tursku

Hrvatski nogometni savez potvrdio je kako će Turska bio suparnik Vatrenima tijekom lipnja u pripremnom ogledu uoči Europskog prvenstva.

Od prije je bilo znano kako će 1. lipnja Hrvatska odigrati prijateljsku utakmicu u osječkom Gradskom vrtu, a sada je poznato i ime suparnika. Bit će to, inače, prva od dvije provjere tijekom lipnja, a u sklopu priprema za Euro.

Turska je, kao i Hrvatska, izborila plasman na Europsko prvenstvo, a ta će osječka utakmica biti jubilarna deseta između ove dvije reprezentacije.

Povijest govori o nekoliko iznimno značajnih utakmica Hrvatske i Turske. Na Europskom prvenstvu 1996. godine upravo je Turska bila prvi, povijesni suparnik Hrvatskoj na nekom od velikih natjecanja. Vatreni su tada golom Vlaovića slavili 1:0.

Pobijedila je Hrvatska ovog suparnika s istih 1:0 (Modrić) na posljednjem Euru 2016. godine, a preko Turske su hrvatski reprezentativci ugledali i Euro četiri godine ranije pobijedivši u dodatnim kvalifikacijama.

Bilo je i manje sretnih trenutaka, a najveći poraz je svakako onaj u četvrtfinalu Eura 2008. godine (pad Hrvatske nakon jedanaesteraca).