Vijesti
Objavljeno: Čet 18.04.2019.

Hrvatska vaterpolska kapica u Fifinom muzeju

Hrvatska vaterpolska kapica jedan je od izložbenih predmeta u muzeju Međunarodne nogometne organizacije.

Zanimljiv je put "obavila" hrvatska vaterpolska kapica da pronađe tako ugledno mjesto, a o tome je na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza pričao strastveni navijač hrvatske reprezentacije Tomislav Rožić.

On i njegov prijatelj su se tijekom ljetnih dana uputili prema Rusiji gdje je hrvatska reprezentacija proživljavala svoje najuspješnije dane u povijesti. Na moskovskom stadionu Lužnjiki dvojica hrvatskih navijača srela su Marca Fazzona, direktora Fifinog muzeja, koji je od ranije bio fasciniran navijačkim rekvizitom, spomenutom vaterpolskom kapicom.

- Kapica za vaterpolo simbol je ustrajnosti i snage te je jedinstveni element hrvatskih sportskih navijača. Na Europskom prvenstvu 2016. godine Vedran Ćorluka zadobio je ozljedu glave za vrijeme utakmice protiv Turske, no nastavio je igrati. Na sljedećoj utakmici protiv Češke obnovio je ozljedu, a liječnici reprezentacije su predložili da nosi kapicu za vaterpolo kao zaštitni sloj nad zavojima. Od tada je kapica za vaterpolo vrlo popularna među hrvatskim navijačima, izjavio je za službenu internetsku stranicu HNS-a navijač Rožić te je opisao susret s predstavnicima Fifinog muzeja.

- Odjednom su do nas došla tri čovjeka, a jedan od njih bio je Marco Fazzone, direktor muzeja. Pitao me zašto nosimo kapice za vaterpolo. Prijatelj i ja objasnili smo mu kojim putem je kapica postala popularna među navijačima te nas je on upitao kako može nabaviti primjerak za izložbu u muzeju. Rekao sam da mu ne mogu dati svoju tog trenutka, zato što igramo u finalu Svjetskog prvenstva, no mogu mu je poslati kada se vratim u Hrvatsku, ako nas pozove u muzej. Oboje smo održali svoju riječ...