Vijesti
Objavljeno: Čet 22.08.2019.

Hrvatske nogometašice na startu novog kvalifikacijskog ciklusa

Hrvatska ženska reprezentacija okupit će se 26. kolovoza na početku novog ciklusa kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Suparnice Hrvatskoj u skupini su Belgija, Švicarska, Rumunjska i Litva, a hrvatske nogometašice na samom startu kvalifikacija dva puta gostuju. Prvo 29. kolovoza kod Litve, a potom 3. rujna kod Belgije.

Izbornik Mate Prskalo pozvao je ovom prilikom 20 igračica na koje računa na početku novog kvalifikacijskog ciklusa. Na popisu su sljedeće igračice: Doris Bačić, Leonarda Balog, Matea Bošnjak, Iva Bukač, Petra Pezelj, Ana Dujmović, Isabella Dujmenović, Mihaela Horvat, Ana Jelenčić, Iva Landeka, Izabela Lojna, Laura Fiket, Antonia Dulčić, Kristina Nevrkla, Tea Pedić, Ivana Rudelić, Helena Spajić, Kristina Šundov, Sandra Žigić i Ivana Stanić.

Inače, prije početka priprema izbornik Prskalo je izjavio:

- Na popisu su, vjerujemo, trenutačno naše najbolje nogometašice. Raduje me što su Split i Osijek podigli razinu svoga rada pa očekujem da djevojke dođu spremne na okupljanje.

- Koncentrirani smo na prvu utakmicu kod Litve jer nam je važan dobar start, a to je ujedno dvoboj u kojem imamo pravo tražiti pozitivan rezultat. Dobar nastup kod Litvanki bio bi pravi poticaj za sve što nam slijedi, dodao je Prskalo.