Vijesti
Objavljeno: Uto 24.03.2020.

Hrvatski igrači i reprezentativni stožer uplaćuju 4,2 milijuna kuna

Hrvatski nogometni savez službeno je obavijestio da su hrvatski nogometaši i stručni stožer hrvatske reprezentacije prikupili 4,2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada Republike Hrvatske tijekom utorka otvorila za dvije svrhe: zajedničku borbu protiv koronavirusa i za sanaciju posljedica potresa koji se dogodio u Zagrebu i njegovoj okolici.

Ono što su hrvatski reprezentativci najavljivali posljednjih dana sada su pretvorili u djelo. U kratkom roku prikupili su veliki iznos i sredstva koja će biti iskorištena za sanaciju bolnica te kupnju potrebnih aparata, lijekova i drugih medicinskih potrepština za borbu protiv epidemije, ali i za sanaciju štete nastale uslijed nedjeljnog potresa u Zagrebu.

- Ovom akcijom želimo pokazati da djelima podržavamo naš narod i naš glavni grad te da ćemo zajedno, kao i uvijek, prebroditi ove velike izazove. Stojimo svim srcem uz ljude koji su u ovoj krizi pokazali veliku hrabrost, sposobnost i snagu, od liječnika i medicinskih sestara preko vatrogasaca, policajaca, vojnika i članova Stožera za civilnu zaštitu do ljudi koji svakodnevno rade da bi relativno normalno živjeli, poput trgovaca, dostavljača i brojnih drugih. Zajedništvom ćemo opet pobijediti, stoji u zajedničkoj izjavi hrvatskih reprezentativaca i stručnog stožera.

Hrvatski nogometaši tako su još jednom pokazali izuzetni osjećaj za društvenu odgovornost. Osim pojedinačnih djelovanja i prikupljanja sredstava, sada su zajedno dali veliki obol u teškoj krizi koja je napala i Hrvatsku.