Vijesti
Objavljeno: Sub 30.03.2019.

Hrvatsku reprezentaciju napustio prof. dr. Boris Nemec

Prof. dr. Boris Nemec, dugogodišnji liječnik hrvatske nogometne reprezentacije, odlučio je zaključiti impresivnu i bogatu reprezentativnu karijeru.

Jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka na području sportske medicine odlučio se, nakon više od 20 godina, za odlazak iz stožera Vatrenih.

- Smatram da je sada pravi trenutak za odlazak, koliko god mi je teško napustiti aktualni stožer, nakon svega što smo napravili i doživjeli u Rusiji. U fazi sam života kada trebam posvetiti više vremena obitelji pa uz puno obveza koje imam u svojoj klinici nije lako pratiti i ritam reprezentacije, izjavio je prof. dr. Nemec i dodao:

- U nogometu sam od malih nogu i mogao sam samo sanjati da ću kao liječnik imati priliku toliko toga doživjeti s hrvatskom reprezentacijom. Zauvijek ću pamtiti dvije medalje sa svjetskih prvenstava u Francuskoj i Rusiji, ali i stotine utakmica, pobjeda i poraza, putovanja i druženja te brojne sjajne nogometaše, trenere i kolege s kojima sam radio. To su prijateljstva i uspomene za cijeli život.

Boris Nemec nogometom se bavio od mladosti kao igrač, kasnije i kao savezni sudac. Karijeru nogometnog liječnika započeo je u Rijeci, a od travnja 1996. godine stalni je član reprezentativnog stožera.