Video
Objavljeno: Pet 14.08.2020.

HT Prva liga: Gorica otvorila Prvenstvo sjajnom pobjedom u Varaždinu

Otvaranje nove sezone HT Prve lige donijelo je potop Varaždina na njegovu terenu. U samoj završnici susreta u Varaždinu Gorica je ubacila u brzinu više i s četiri pogotka potvrdila veliko slavlje i prve ovosezonske bodove.

Na prvi pogodak u novoj sezoni domaćeg prvenstva u Varaždinu se čekalo do 38. minute kada su gosti iz Velike Gorice preko Darija Špikića, a na asistenciju Matije Dvornekovića, poveli 1:0.

Domaća momčad ukazala se, pak, u nastavku susreta, a u 62. minuti iz daljine je na 1:1 poravnao Neven Đurasek. Prilika je potom bilo s obje strane, no efikasniji i sigurniji su bili gosti koji su se u vodstvo vratili pogotkom Ognjena Mudrinskog u 81. minuti, a bio je to, pokazalo se zatim, početak kraja domaćina. U 89. je mrežu Varaždinaca zatresao Albi Doka koji je tako postigao i prvijenac u dresu Gorice. Tri minute kasnije Dario Čanađija je povećao na 4:1, a konačnih 5:1 djelo je tako dvostrukog strijelca Mudrinskog.

Gorica je tako upisala prve bodove ove sezone, dok je Varaždin, nakon sjajno zatvorene protekle sezone, u novu krenuo s visokim porazom.

HT Prva liga, 1. kolo: Varaždin - Gorica 1:5 (Đurasek 62./Špikić 38., Mudrinski 81., 90.+4, Doka 89., Čanađija 90.+2)