Video
Objavljeno: Ned 25.07.2021.

HT Prva liga: Hajduk poveo, Osijek na kraju uzeo tri boda

Drugo kolo HT Prve lige okončano je derbi utakmicom na Poljudu. Hajduk je vodio 1:0, ali se na kraju veselio Osijek koji je pobijedio 2:1.

Iznimno agresivno i s mnogo želje u utakmicu je ušao Hajduk. Domaćin je bio energičniji i više je tražio pogodak, ali unatoč tome što su Splićani u uvodnih 20-ak minuta stvorili neke dobre prilike, mreža Osijeka se nije zatresla.

Potom su se gosti oslobodili startnog pritiska te su oba sastava prijetila, ali je i dalje konkretniji bio Hajduk. Najbolju šansu, na samom kraju prvog dijela, za Hajduk je propustio Mlakar.

Erupcija oduševljenja dogodila se u 64. minuti kada je Hajduk zasluženo poveo. Majstorski je suprotne rašlje iz vrlo teškog kuta pogodio Livaja.

Nakon prvog gola na utakmici, igra se promijenila i Osijek je postao ozbiljniji suparnik. Prvo se najbolje snašao Jurčević i u 66. minuti izjednačio. Nakon što je Mierezu VAR poništio pogodak, gosti su imali snage za još jedan ubod i to ključni. U 87. minuti Pilj je nakon greške vratara Kalinića zabio za 2:1 i veliku pobjedu Osijeka.

HT Prva liga, 2. kolo: Hajduk - Osijek 1:2 (Livaja 64./Jurčević 66., Pilj 87.)