Video
Objavljeno: Ned 16.05.2021.

HT Prva liga: Hajdukovo slavlje na Šubićevcu

Dalmatinski derbi na Šubićevcu završio je pobjedom Hajduka. Splićani su pobijedili Šibenik 2:0 u ogledu 35. kola HT Prve lige te se i dalje nadaju izlasku u Europu iduće sezone.

Žešće je od prve minute krenuo Šibenik koji je odmah zaprijetio dva puta. No, Hajduk je brzo skupio snagu za uzvrat i bilo je to prvo poluvrijeme u kojem su frcale šanse s obje strane.

Od najboljih prilika za domaćina je Suad Sahiti naciljao okvir vrata, dok je na drugoj strani siguran pogodak Livaje s vratarske linije očistio Kvesić.

Početak nastavka bio je preslikan dio starta prvog poluvremena. Opet je Šibenik bio za nijansu angažiraniji, no pogodak je postignut na drugoj strani. Biuk je u 57. minuti izveo korner, a Livaja je glavom svladao domaćeg vratara Rogića.

Potvrda splitske pobjede dogodila se u 71. minuti kada je Jakoliš mirno realizirao situaciju jedan na jedan. Hajduk je time upisao treću ligašku pobjedu u nizu i treću utakmicu bez primljenog gola. Ujedno su se Splićani opet približili Rijeci na bod zaostatka.

HT Prva liga, 35. kolo: Šibenik - Hajduk 0:2 (Livaja 57., Jakoliš 71.)