Video
Objavljeno: Pon 27.09.2021.

HT Prva liga: Istra 1961 slavila kod Hrvatskog dragovoljca

Utakmicom Hrvatskog dragovoljca i Istre 1961, zaključeno je deseto kolo HT Prve lige. Velika tri boda osvojili su gosti iz Pule koji su slavili 1:0.

U prvom poluvremenu nešto angažiranija momčad bila je Istra 1961. Gosti su se činili organiziraniji na terenu i lakše su dolazili blizu suparničkog šesnaesterca. U 20. minuti gosti su i poveli, a lijepu akciju zaključio je Beljo pogodivši domaću mrežu.

Hrvatski dragovoljac ništa značajno nije napravio u igri prema naprijed tijekom 45 minuta, ali u nastavku se utakmica donekle otvorila.

Domaća momčad sve je agresivnije napadala, dok se istovremeno otvaralo sve više prostora na drugoj strani. U 63. minuti je odličan prodor imao Petković, ali je njegov udarac obranio gostujući vratar Lučić. Šest minuta kasnije topovski je zaprijetio Bagadur i na tome je domaćin stao.

Gosti iz Pule su sačuvali vodstvo te su po drugi put u sezoni pobijedili Hrvatski dragovoljac. Isto tako, Istra 1961 se bodovno izjednačila sa Šibenikom (po 10 bodova), dok je Hrvatski dragovoljac ostao posljednji s dvostruko manje bodova.

HT Prva liga, 10. kolo: Hrvatski dragovoljac - Istra 1961 0:1 (Beljo 20.)