Video
Objavljeno: Pet 04.03.2022.

HT Prva liga: Lokomotiva i Osijek odigrali bez golova

Utakmicom bez golova 26. kolo HT Prve lige otvorili su u Kranjčevićevoj ulici nogometaši Lokomotive i Osijeka. Oba sastava mogu žaliti za preostala dva boda, no tijekom svih 90 minuta borbe mreže su ostale netaknute.

Osijek je bolje otvorio utakmicu te gostima nije trebalo mnogo vremena za kreiranje dvije vrlo opasne situacije (Mance i Caktaš). No, relativno brzo je Lokomotiva primirila suparnika i ipak odigrala bolje do kraja poluvremena. Uz to je domaćin imao dvije odlične šanse. Prvo je udarac Aliyua obranio Ivušić, dok je Kačavenda bio sam pred suparničkim vratima, ali je slabo pucao glavom.

Drugi dio je počeo odličnim udarcem Lovrića, ali je potom opet domaći sastav konkretnije napadao, a najveća opasnost za lidera na ljestvici bio je Aliyu.

U sudačkoj nadoknadi sjajnu priliku za tri boda imao je Osijek. Mierez je pucao, a s vratarske linije domaćina je od poraza uklizavanjem spasio Pivarić. Samo nekoliko trenutaka kasnije sve je ponovio Mersinaj koji je također spasio Lokomotivu ispucavanjem lopte s vratarske linije.

Vodeći Osijek ima tri boda plusa u odnosu na Dinamo, ali i dvije utakmice više. Lokomotiva i Osijek su drugi put ove sezone u Kranjčevićevoj ulici odigrali bez pobjednika.

HT Prva liga, 26. kolo: Lokomotiva - Osijek 0:0