Video
Objavljeno: Sub 25.07.2020.

HT Prva liga: Lokomotiva u 88. minuti izborila kvalifikacije za LP

Velika borba za drugo mjesto na ljestvici je okončana. U ogledu posljednjeg, 36. kola HT Prve lige, u direktnoj borbi za taj cilj, Lokomotiva je u gostima svladala Osijek 2:1.

Osijek je bolje otvorio utakmicu i bio je opasnija momčad. Najveća je prijetnja bio Mirko Marić, ali u 13. minuti je njegovu šansu sjajno zaustavio vratar Grbić, dok je u 27. napadač Osijeka bio neprecizan.

Priliku je za Osijek imao i Mance, potom je na samom startu nastavka Grbić još jednom fantastično reagirao kada je zaustavio udarac Škorića i nakon svega toga poveli su gosti. U 53. minuti je Kristijan Jakić zabio za 1:0 Lokomotive i njeno drugo mjesto.

Ali, kratko je trajala gostujuća sreća jer je ovaj put, u 57. minuti, Marić bio precizan. Zabio je za 1:1 i novu energiju domaćeg sastava. Osijek je ponovno bio opasniji (šanse Jugovića i Pilja), ali niz propuštenih prilika na kraju mu se osvetio.

Iako se činilo da će ogled završiti bez pobjednika i da će se na kraju veseliti Rijeka, u 88. minuti je Lončar zabio autogol za veliko slavlje Lokomotive u Gradskom vrtu i dolazak na drugo mjesto koje ovog ljeta donosi igranje kvalifikacija za Ligu prvaka.

HT Prva liga, 36. kolo: Osijek - Lokomotiva 1:2 (Marić 57., Lončar 88.-ag/Jakić 54.)