Video
Objavljeno: Sri 15.05.2019.

HT Prva liga: Marić junak pobjede Osijeka protiv Rijeke

Osijek je u posljednjem četvrtom ligaškom pokušaju ove sezone uspio pobijediti Rijeku. U svom Gradskom vrtu, u dvoboju 34. kola HT Prve lige, Osijek je pobijedio 2:1.

Opet se Osijek tako izjednačio s Hajdukom na ljestvici (po 59 bodova) čime je taj dvojac uvelike pobjegao petoplasiranoj Gorici (53 boda) dva kola prije kraja, a u borbi za plasman u Europu.

Rijeka je povela u Osijeku golom Čolaka u 11. minuti. No, s dva gola uzvratio je Mirko Marić, ponovno najbolji strijelac HT Prve lige (s 18 pogodaka). U 24. minuti izjednačio je na 1:1, a u 48. zabio za 2:1.

No, treba reći kako je Rijeka od 38. minute igrala s čovjekom manje na terenu. Tada se na travnjaku zaiskrilo, u središtu sukoba bili su Pavičić i Špoljarić, a gostujući je igrač Pavičić tom prilikom dobio drugi žuti karton i time prilično oslabio svoje suigrače.

Domaća je momčad nakon toga kontrolirala ritam utakmice, mogla je i povećati vodstvo, no ostalo je 2:1. Podsjetimo kako je ranije u sezoni Rijeka dva puta pobjeđivala Osijek, a jedna je utakmica završila bez pobjednika.

HT Prva liga, 34. kolo: Osijek - Rijeka 2:1 (Marić 24., 48./Čolak 11.)