Vijesti
Objavljeno: Uto 08.06.2021.

HT Prva liga: Na startu Dinamo dočekuje Slaven Belupo, a Osijek Šibenik

Nova sezona HT Prve lige započinje 17. srpnja, a u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza održan je ždrijeb kompletne sezone.

Točnije, određeni su redni brojevi svih prvoligaša pa će tako na startu sezone prvak Dinamo na domaćem terenu igrati protiv Slaven Belupa, dok će doprvak Osijek također odigrati domaću utakmicu i to protiv Šibenika.

Novi prvoligaš Hrvatski dragovoljac gostuje u Puli kod Istre 1961, dok Rijeka na Rujevici dočekuje Goricu, što će biti repriza ogleda posljednjeg kola završene sezone kada je Rijeka osigurala Europu, a Velikogoričane gurnula izvan tog kruga. Hajduk, pak, sezonu otvara gostovanjem kod Lokomotive.

Prvi međusobni susret nekoga iz velike četvorke dogodit će se u drugom kolu (između 23. i 25. srpnja) kada se na Poljudu sastaju Hajduk i Osijek.

Najveći je derbi na programu između 17. i 19. rujna (deveto kolo) u Splitu između Hajduka i Dinama, dok Osijek i Dinamo igraju u sedmom kolu (između 27. i 29. kolovoza) u Gradskom vrtu. Zanimljivo da u prvom dijelu sezone Rijeka gostuje u Zagrebu, Osijeku i Splitu.