Video
Objavljeno: Ned 02.05.2021.

HT Prva liga: Osijek prosuo bodove protiv Varaždina

Osijek je sve dalje od Dinama na vrhu prvoligaške ljestvice, nakon što je odigrao samo 1:1 na domaćem terenu protiv Varaždina u 32. kolu HT Prve lige.

Prvo poluvrijeme vrlo dobro je pokazalo da će Varaždin opet biti težak suparnik za Osijek. Varaždinci su se odlično branili, Osijek se jako napadački patio, a uz sve to gosti su pri svakom izlasku na suparničku polovicu bili vrlo opasni.

Igra i strasti su se potpuno rasplamsale nakon 69. minute kada je odlično za 1:0 gostiju pogodio Obregon s 20-ak metara. Osijek je vrlo brzo izjednačio golom Miereza u 74. minuti, nakon čega je započela opsada gostujućih vrata.

Mierez je propustio priliku za preokret, ali je i Varaždin prijetio u samoj završnici (Posavec). Na kraju, debelo u sudačkoj nadoknadi, Osijek i Mierez su dobili novu priliku. No, u 99. minuti jedanaesterac Miereza, prvog topnika Lige, obranio je Horkaš i time spriječio pobjedu Osječana.

Sada Osijek ima čak šest bodova manje od Dinama, uz utakmicu više. Hrabri Varaždinci, pak, nastavljaju borbu za goli prvoligaški život. Imaju bod više od Lokomotive i dva više od Istre 1961.

HT Prva liga, 32. kolo: Osijek - Varaždin 1:1 (Mierez 74./Obregon 69.)