Video
Objavljeno: Ned 15.05.2022.

HT Prva liga: Osijek se od svojih navijača oprostio pobjedom

U ogledu 35. kola HT Prve lige Osijek je, kao domaćin, svladao Lokomotivu 1:0 u utakmici gdje je dominirao velikim dijelom. Tako je Osijek ove sezone oba puta svladao ovog suparnika pred svojim navijačima, dok su obje utakmice u Zagrebu završavale bez pobjednika.

Već u uvodnih 20 minuta Osijek je imao četiri dobre šanse, dva puta je prijetio Fiolić, a po jednom Caktaš i Fućak. Puno bolju igru Osječani su golom naplatili u 26. minuti. Lovrić je izveo korner, uposlio je Jurčevića koji je, pak, proslijedio loptu do strijelca Žapera koji je iz blizine imao lagani posao.

Nakon pogotka, Osijek je nastavio s napadima. Prijetili su potom Lovrić i Fućak, a nakon točno sat vremena igre Fiolić je žestoko pogodio gostujući okvir vrata.

Kroz cijelo to vrijeme Lokomotiva je bila inferiorna i vrlo teško je dolazila pred suparnički šesnaesterac, ali je u 70. minuti imala dvije odlične prilike za izjednačenje. S vrha šesnaesterca su Stojković i Kulenović pucali tik pored domaćih vrata. Nove šanse Osijeka u završnom dijelu susreta također nisu iskorištene pa je završilo s 1:0 za domaćina.

Lokomotivi je ovo bio prvi prvenstveni poraz, nakon šest utakmica u nizu u kojima je ostvarila dvije pobjede i četiri neodlučena rezultata. Osijek je, pak, prekinuo niz od tri ligaška dvoboja (dva poraza i jedan remi) bez pobjede.

HT Prva liga, 35. kolo: Osijek - Lokomotiva 1:0 (Žaper 26.)