Video
Objavljeno: Ned 01.12.2019.

HT Prva liga: Rijeka s 4:0 protutnjala Poljudom

Stala je pobjednička domaća serija Hajduka u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. U 17. kolu na Poljudu je Rijeka slavila s 4:0.

Hajduk je prije ovog ogleda dobio svih osam domaćih ligaških utakmica uz razliku pogodaka 19-3. No, u ovih 90 minuta Hajduk je ostao napadački nedorečen, a na drugoj strani je procurilo, pogotovo u završnici susreta.

Hajduk je angažiranije otvorio utakmicu i stisnuo je Rijeku na njenu polovicu. Bili su Splićani sve opasniji, a najbliže su pogotku bili u 21. minuti kada su u istoj akciji Eduok i Jradi pogađali okvir vrata.

No, s vremenom se stanje na terenu počelo mijenjati. Rijeka je odoljela startnom pritisku Hajduka i krenula je sve ozbiljnije prijetiti suparniku. I nakon nekoliko propuštenih prilika, Rijeka je zabila pogodak. Prvo je zaprijetio Čolak, a na odbijenu je loptu najbolje reagirao Acosty za vodstvo gostiju.

U nastavku je Hajduk imao prividnu inicijativu, ali iz svega se nije dogodio veliki broj prilika. Čak štoviše, procurilo je na drugoj strani. Prvo je Raspopović zabio za 2:0 u 82. minuti, a već u 87. je Hajduk potpuno potonuo kada je Gorgon na asistenciju Čolaka dao gol za 3:0. Ni to nije bio kraj splitske nedjeljne tragedije jer je u nadoknadi Halilović zabio za 4:0 Rijeke.

Hajduk je uz utakmicu više ostao na sedam bodova manje od Dinama (31-38), dok se Rijeka približila Hajduku na samo tri boda minusa.

HT Prva liga, 17. kolo: Hajduk - Rijeka 0:4 (Acosty 44., Raspopović 82., Gorgon 87., Halilović 90.+4)