Vijesti
Objavljeno: Uto 10.03.2020.

HT Prva liga se ne prekida

Hrvatski nogometni savez donio je odluku kako se Hrvatski Telekom Prva liga neće prekinuti zbog širenja koronavirusa po Europi i sve težim uvjetima za život u svim europskim zemljama.

Neke zemlje su odlučile prekinuti svoja prvenstva (Italija, Švicarska), neki su se odlučili za nastavak prvenstva, ali i igranje pred praznim tribinama. HNS za sada nije prekinuo sezonu, ali se još čeka moguća odluka o tome da se utakmice igraju bez gledatelja.

Inače, sljedeće upute zajednički su odredili rukovodstvo HNS-a na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom i izvršnim direktorom Marijanom Kustićem. Sastanku su svjedočili i predstavnici Medicinske komisije HNS-a, Natjecateljske komisije HNS-a, Komisije nogometnih sudaca te Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a, i Josip Brezni, povjerenik za natjecanje HT Prve lige. Odluke su sljedeće:

- obvezno je poštivanje svih odluka, mjera i preporuka koje je propisao te koje će eventualno propisati Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, odnosno, druge nadležne državne institucije

- uzimajući u obzir kalendar natjecanja HNS-a sva se natjecanja pod ingerencijom HNS-a nastavljaju (s ili bez gledatelja)

- organizatori utakmica obvezni su u cijelosti poštivati i provoditi mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

- pritom ističemo obvezu organizatora da uoči utakmica moraju ishoditi suglasnost županijskog stožera civilne zaštite i nadležnog zavoda za javno zdravstvo vezanu za ispunjenje propisanih uvjeta za organizaciju utakmice