Video
Objavljeno: Pet 19.11.2021.

HT Prva liga: Slaven Belupu tri boda u derbiju začelja

Nastavljena je sezona u HT Prvoj ligi, a u prvom susretu 16. kola, derbiju začelja, Slaven Belupo je slavio u Zagrebu protiv Hrvatskog dragovoljca s 2:1.

Dvoboj je na samom startu usmjeren na stranu gostiju, budući da je Slaven Belupo nakon samo deset minuta imao vodstvo 2:0. Prvo je Bosec u trećoj minuti načeo domaćina, dok je Krstanović u desetoj minuti realizirao jedanaesterac za velikih 2:0.

Uzdrmani domaćin uzaludno se pokušao oporaviti u ostatku prvog poluvremena, no imao je u samoj završnici prvog dijela sreće što nije primio i treći pogodak (Zvonarek).

U nastavku je domaćin, prilično mlako, napadao do 73. minute kada je ipak uspio smanjiti. Jedanaesterac je izveo i pogodio Majstorović za 1:2. Hrvatski dragovoljac je tada krenuo žešće, barem po jedan bod, a atmosfera je na terenu postala napeta u završnici kada je najdeblji kraj izvukao domaći igrač Lukić koji je dobio drugi žuti karton. S igračem manje domaćin je ostao bez snage i energije te je Slaven Belupo sačuvao tri boda.

Slaven Belupo je tako uzvratio Hrvatskom dragovoljcu koji je u ranijem dijelu sezone slavio u Koprivnici s 1:0. Slaven Belupo sada ima 13 bodova, dva manje od Šibenika i Istre 1961, dok je Hrvatski dragovoljac ostao na njih sedam.

HT Prva liga, 16. kolo: Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo 1:2 (Majstorović 73.-11m/Bosec 3., Krstanović 10.-11m)