Vijesti
Objavljeno: Čet 30.06.2022.

Hvala - možda ćemo nekima od vas i malo nedostajati

Poštovani i dragi prijatelji hrvatskog nogometa,

nakon posljednjeg zvižduka suca utakmice Nafta Lendava – Dinamo, komentator, naš Ivan Ljubić, izgovorio je – Ovo je bio naš posljednji prijenos uživo!

Krenuli smo 22. travnja 2016. Mali studio u stanu na početku Dubrave, producent Nenad Petrić, režiser Zlatko Mijoč, junior Ivan Stipčić, legendarna Mila Horvat i ja, Ivan Blažičko.

Pokrenuli smo, uz pomoć ekipe iz Master filma, koji nam je davao sve ove godine produkcijsko-tehničku podršku, te tvrtke RO-BA-GO, čiji su nam dečki radili play out i još mnogo drugih stvari, te uz podršku HNS-a i HT-a, Hrvatsku nogometnu televiziju. Polako smo rasli, preselili se u veliki studio u Brodarskom pa ponovo Ivanovim riječima, bili od Prve HNL do veterana, od juniora do žena, od amatera do mladih reprezentacija, svugdje gdje se igrao nogomet.

Dolazili su novi klinci i sada više nemam nikakvu namjeru glumiti lažnu skromnost – sve te dečke gurnuo sam u vatru, dao sam im priliku, bacio ih u more znajući da će proplivati. I bio sam u pravu. Šest godina kasnije ekipa s HNTV-a sakupljala je nagrade, postala najbolja mlada novinarska ekipa u Hrvatskoj, radila najbolje prijenose, podcaste.

HNTV je životno djelo – moje osobno, Nene Petrića i Zlatka Mijoča. I svih koji su na tom putu uskakali i iskakali na lokomotivu zvanu HNTV.

Za razliku od mnogih, ja sam tražio bolje od sebe, ne bih li na kraju priče mogao pogledati unazad s ponosom. I upravo to sada činim.

Goran Ciglar, tihi majstor montaže, Domagoj Glavak, nekada šašavi BBB, a danas najbolji majstor VIZ Libera u Hrvata, Matija Hećimović, ugljikohrvat i velemajstor grafike, Zvonka, čarobnica novih medija i nesretna navijačica Hajduka, Anđelko Kecman, trkač na duge staze i sjajan reporter, košarkaško nogometni mag Igor Ćurković, povjesničar i erudita Ivan Ljubić, siva eminencija trećih liga i suludih putovanja Mateo Pukšar, te, naravno, naš Jeremija, kralj Trećeg poluvremena – Saša Marić. Tu je, jasno, i čovjek nevjerojatne energije, naš Dado Komerički, nekada vrsni hakler, a sada producent koji hakla čuda. Tu su i Stipe, Dominik, Matko, Komšija, Nataša, naša Valentina, bila je s nama dugo i prva zvijezda ženskog nogometa, Silvija Glavić, ali i Mila Horvat. 

Hvala Nenadu Suvačarovu i svim njegovim dečkima i curama te Badiju i Gocu i svim njihovim dečkima. Hvala Joži i svima u VOX-u, uz uspomenu na velikog Olega.

Posebna zahvala ide našim stručnim komentatorima – Igoru Cvitanoviću, Nikoli Jurčeviću, Zoranu Zekiću, Damiru Petraviću, Kruni Renduliću, Samiru Toplaku, Mariju Cvitanoviću, Elvisu Scoriji (sigurno sam nekoga zaboravio) – bili smo najsretniji kada ste iz stolaca u studiju uskakali na trenerske klupe (a to je bilo često)!! Hvala sudačkim ekspertima, legendarnom Miri Vitkoviću, Anti Kulušiću i svim ostalim stručnjacima. Posebno mjesto u mojem i u svim našim srcima pripada Rajku Magiću, doktoru nogometa i našem velikom učitelju.

I još jedna posebna zahvala – svim klubovima, igračima, trenerima, svima koji su nas primali, radili s nama i činili hrvatski nogomet boljim. I tu, posebno hvala HNS-u, dragom Joži i dragom Nevenu koji su s nama u dnevnom ritmu brinuli o detaljima.

Hvala i svima vama koji ste gledali HNTV i učinili ga mjestom gdje nogomet nije bio sporedna stvar!!!

Rekao je Ljubo na kraju – možda ćemo nekima od vas i malo nedostajati. Ne znam hoće li mi zamjeriti citat ruskog pjesnika u ovo doba, ali slobodni prijevod stiha kaže otprilike – doviđenja dragi, doviđenja, urečen rastanak bez našeg htijenja obećava i sastanak, zar ne?

Vidimo se uskoro!!!!!!

Ivan Blažičko