Video
Objavljeno: Uto 12.04.2022.

HZSN: Ivan Ljubić s HNTV-a dobitnik godišnje nagrade za TV prilog

Na tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada i priznanja Hrvatskog zbora sportskih novinara novo je priznanje dobila Hrvatska nogometna televizija, odnosno, njen novinar Ivan Ljubić.

Naime, godišnja nagrada za najbolji televizijski prilog pripala je upravo Ljubiću, novinaru HNTV-a, za sportsko-povijesnu priču iz Varšave.

- Izuzetno mi je drago što HNTV drugu godinu zaredom uzima nagradu. Istina, prošle godine je bila kolektivna, a ovaj put pojedinačna nagrada. Znam da je konkurencija bila prilično oštra i zbog toga je ova nagrada time slađa. Dakako, za ovu nagradu su zaslužni mnogi, kao i cjelokupna ekipa HNTV-a, rekao je ovim povodom Ivan Ljubić.

Između ostaloga, izdvojimo kako je Zoran Kovačević, novinar, autor brojnih knjiga i publikacija te sportski dužnosnik, postao dobitnik nagrade za životno djelo, dok je Stjepan Balog nagrađen za TV projekt, emisiju o Europskom nogometnom prvenstvu na HTV-u.

Ostali nagrađeni su bili: Anton Samovojska, Robert Šola i Zvonimir Vukelić (Sportske novosti i Večernji list, publicistika), Damir Senčar (HINA, fotografija), Branko Stipković (priča povodom 50. obljetnice NK Pribić), Mario Mihić (Osijek, press služba), Anton Filić (Večernji list, feljton), Nenad Kosović (lokalno novinarstvo) i Dražen Hrastić (veleposlanik RH u Japanu, za pomoć na OI u Tokiju).