Vijesti
Objavljeno: Uto 01.10.2019.

Igor Bišćan novi izbornik U-21 reprezentacije

Igor Bišćan, donedavni trener Rijeke, postao je novi izbornik hrvatske reprezentacije do 21 godine.

Hrvatski nogometni savez i Bišćan postigli su dogovor oko preuzimanja ove dužnosti, a Bišćan će na tom poslu zamijeniti Nenada Gračana koji je tijekom ove godine vodio Hrvatsku U-21 na Europskom prvenstvu, ali je novi kvalifikacijski ciklus otvorio domaćim porazom od Škotske.

- Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Bišćana velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše sadašnje talente. I kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god da je radio. Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju. HNS će Bišćanu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prvenstveno razvoj igrača za seniorsku reprezentaciju, rekao je Marijan Kustić, direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

Premijeru na novoj dužnosti Bišćan će imati 11. listopada u prijateljskom susretu protiv Mađarske, a nakon toga slijedi nova kvalifikacijska utakmica, gostovanje kod San Marina.

- Zahvaljujem čelništvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovaj posao. Hrvatska je nepresušni izvor talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti Euro, ali imamo i brojne igrače koji će uskoro igrati za A reprezentaciju, izjavio je Bišćan.