Vijesti
Objavljeno: Sri 25.05.2022.

Igor Matanović dobio pravo nastupa igranja za Hrvatsku U-21

Svjetska nogometna organizacija odobrila je promjenu nogometnog državljanstva za napadača Igora Matanovića koji je tako stekao pravo nastupa za hrvatske reprezentacije.

Matanović je napadač Eintrachta iz Frankfurta te je prošle sezone igrao na posudbi u njemačkom drugoligašu St. Pauliju. Za dvije lipanjske kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro u Hrvatsku U-21 ga je pozvao izbornik Igor Bišćan.

Do sada je Matanović igrao za mlađe uzraste Njemačke, no odlučio je kako ubuduće želi nositi dres hrvatske reprezentacije, a nakon što je HNS pokrenuo postupak promjene državljanstva, Fifa je i odobrila taj prijelaz. Matanović je time dobio pravo nastupa na gostovanjima kod Norveške i Estonije gdje će uskoro igrati Hrvatska U-21 i u tim utakmicama pokušati izboriti prolaz na Europsko prvenstvo.

- Izuzetno mi je drago da je ovaj postupak uspješno okončan te će Hrvatska u budućnosti biti snažnija za još jednog talentiranog igrača koji se raduje odjenuti hrvatski dres, rekao je između ostaloga Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.