Vijesti
Objavljeno: Sri 22.05.2019.

IO HNS-a: Smanjen broj inozemnih nogometaša u klubovima

Pula je tijekom srijede bila domaćin sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koju je vodio njegov predsjednik Davor Šuker.

Izvršni odbor donio je odluku o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima. Tako je, između ostaloga, u svim ligama smanjen broj inozemnih nogometaša koje može registrirati jedan klub od sljedeće natjecateljske godine. U HT Prvoj ligi taj je broj smanjen na šest, a od sezone 2020./21. na pet stranih igrača.

Nadalje, promijenjeni su uvjeti pod kojima u natjecanjima sudjeluju druge momčadi profesionalnih klubova (Dinamo II, Osijek II i Hajduk II). Prije početka natjecanja te momčadi mogu prijaviti 28 igrača, među kojima najviše četiri mogu biti starija od 24 godine. Ako igrač nastupi tri puta za prvu momčad, gubi pravo nastupa za drugu momčad.

Izvršni odbor donio je i odluku o cijenama ulaznica za prijateljsku utakmicu Hrvatska - Tunis koja će 11. lipnja biti odigrana u Varaždinu. Cijene su sljedeće: 150 kuna (tribina Zapad), 100 kuna (tribina Istok) i 50 kuna (tribina Jug). Sav prihod od ulaznica odlazi u humanitarne svrhe.

Izvršni odbor također je usvojio izvješće o licenciranju za natjecateljsku godinu 2019./20., a Domagoj Vučkov imenovan je voditeljem VAR edukacije HNS-a.