Vijesti
Objavljeno: Sub 15.06.2019.

Ivan Prelec novi trener Istre 1961

Hrvatski prvoligaš Istra 1961 objavio je ime trenera s kojim će dočekati novu sezonu. U pitanju je 31-godišnji Ivan Prelec, kako se i navodilo posljednjih dana.

Prošle sezone Istra 1961 ponovno je morala igrati dodatne dvije kvalifikacijske utakmice za mogući ostanak u HT Prvoj ligi. U tome je uspjela, ali je unatoč tome vodstvo Istre 1961 obznanilo kako na trenerskom kormilu neće zadržati Igora Cvitanovića s kojim je ispunjen taj cilj.

Puljani su tako u svoje redove doveli Preleca, koji je prije dvije sezone uveo Goricu u prvoligaško društvo, a ujedno je Prelec time postao i najmlađi trener među prvoligašima.

Na samom početku trenerske karijere Prelec je radio u Dinamovom pogonu gdje je trenirao U-17 momčad i juniore. Potom je preselio u Goricu gdje je vrlo brzo postao trener prve momčadi, a unatoč velikom uspjehu s Goricom i ulasku u HT Prvu ligu, Prelec se u tom trenutku odlučio za odlazak u Poljsku gdje je radio kao pomoćnik Deana Klafurića u tamošnjem prvaku, varšavskoj Legiji. No, sada će po prvi puta okusiti i rad u hrvatskom elitnom razredu.