Vijesti
Objavljeno: Sri 25.07.2018.

Izvršni odbor HNS-a dao bezrezervnu podršku Zlatku Daliću

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je u Selcu sjednicu, nakon čega je i javnost upoznata s donesenim zaključcima.

Izvršni odbor daje bezrezervnu podršku izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru koji su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji predvodili hrvatsku reprezentaciju do najvećeg uspjeha u povijesti.

Izvršni odbor daje mandat predsjedniku Davoru Šukeru da u sljedećim danima obavi razgovor s izbornikom Dalićem i izvijesti Izvršni odbor o planu aktivnosti i programu reprezentacije za četverogodišnje razdoblje.

Hrvatski nogometni savez daje punu potporu inicijativi premijera Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića te stavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na temu izgradnje nacionalnog stadiona. Isto tako, HNS poziva na podršku lokalne samouprave u obnovi postojećih objekata u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i drugim sredinama.

Utakmica Lige nacija između Hrvatske i Španjolske odigrat će se na stadionu Maksimir u Zagrebu 15. studenoga. Hrvatska reprezentacija otvara nastup u Ligi nacija gostovanjem kod Španjolske u Elcheu, a potom u listopadu dočekuje Englesku na stadionu HNK Rijeka na Rujevici. Taj se susret igra bez publike zbog izdržavanja kazne Uefe iz prošlog natjecateljskog ciklusa.

Iduća sjednica Izvršnog odbora HNS-a održat će se 30. kolovoza.