Vijesti
Objavljeno: Pet 10.05.2019.

Joe Šimunić i Ognjen Vukojević novi izbornici

Stručna komisija Hrvatskog nogometnog saveza predstavila je javnosti neke promjene koje su se dogodile na određenim izborničkim mjestima hrvatskih reprezentacija.

Naime, Ivan Gudelj, dosadašnji izbornik reprezentacije do 19 godina, napušta tu dužnost, a njegova će zamjena biti nekadašnji hrvatski reprezentativac Joe Šimunić, koji je jedno vrijeme radio i u stručnom stožeru seniorske vrste kada je bio pomoćnik Anti Čačiću. Za Šimunića će ovo biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

Zajedno sa Šimunićem u stručni stožer U-19 reprezentacije kao pomoćnici dolaze Jerko Leko i Miroslav Žitnjak.

Promjena se dogodila i u reprezentaciji do 20 godina. Njen je dosadašnji izbornik bio Robert Jarni, ali on je bivši, a njegovu ulogu preuzima Ognjen Vukojević, koji je u stožeru Zlatka Dalića radio kao skaut.

U planu je i stvaranje seniorske B reprezentacije, iako se o tom prijedlogu još mora raspravljati i odlučivati. No, s obzirom na to da Hrvatski nogometni savez ima mnogo poziva za prijateljske utakmice, između ostaloga, ta bi B reprezentacija mogla nastupati i u nekim od tih utakmica. Isto tako, u njoj bi mogli nastaviti nastupati igrači U-21 reprezentacije koji još nemaju mjesta u A vrsti ili, pak, igrači koji su blizu ulaska u najjaču reprezentativnu selekciju.