Vijesti
Objavljeno: Uto 26.05.2020.

Jovićević: Mogu reći da sam trenerski kradljivac ideja

Novi trener Dinama Igor Jovićević gostovao je na Sportklub televiziji gdje je pričao o brojnim zanimljivim nogometnim temama stoga evo nekih od njih.

Dotaknuo se, dakako, i svoje igračke karijere za koju je rekao:

- Nije bilo lako jer su očekivanja bila jako velika. No, na kraju moram reći da nisu bila opravdana. Neki su mislili da sam ja novi Zvonimir Boban ili da ću biti i bolji od njega koji je tada bio moralni i igrački parametar. Međutim, na kraju mogu reći da nisam igrački ispunio ni vlastita očekivanja.

Sjetio se Jovićević i dana kada je odlučeno da nastavi karijeru u madridskom Realu.

- Za mene se tada zanimala Verona i bio sam u hotelu na pregovorima. I dok sam bio tamo nekoliko dana, u taj je hotel došla momčad Reala. Prosinečkog sam znao, tadašnji trener bio je Radomir Antić koji je znao mog oca. Sve su to bile poveznice i dogodilo se da sam otišao s njima u Madrid. U Realu nikada nisam odigrao službenu utakmicu za prvu momčad, a najveći su problem u tome bile teže ozljede koje sam imao.

Ispred Jovićevića je sada trenerska karijera o čemu kaže:

- Mogu reći da sam trenerski kradljivac ideja. Uz svoje ideje, kradem neke ideje drugih trenera i ono što mi paše uklapam u svoj model. No, volio bih da moja momčad ima organiziranu obranu kao Simeoneova, da ima kontranapad kao Kloppova ili kombinatoriku kao Guardiolina.

O pripremama Dinama za nastavak sezone Jovićević je rekao:

- Imali smo dvije vrlo ozbiljne provjere protiv Osijeka i Gorice. Cijelo vrijeme su u tijeku naporni treninzi tako da nismo bili ni posve svježi za te dvoboje. Igrači u svakom trenutku daju sve od sebe i ispunjavaju sve moje programe tako da s te strane moram biti pozitivan. Isto tako, naglasio bih da su me igrači jako dobro prihvatili, no veliku većinu njih ionako znam iz sustava kroz protekle dvije, tri godine.