Vijesti
Objavljeno: Sri 12.02.2020.

Jovićević: Ovo je veliki korak za Dinamo

U tvrdom susretu s izrazito malo pravih prilika mladi nogometaši Dinama su nakon jedanaesteraca (4:3) nadjačali kijevski Dinamo. Time su se plasirali u osminu finala juniorske Lige prvaka, a suparnika u toj fazi natjecanja saznat će na ždrijebu tijekom petka.

- Utakmica je, jasno, mogla otići i na drugu stranu, ali ovo je stvarno fantastičan osjećaj. Tijekom cijele utakmice kontrolirali smo njihovu tranziciju iz koje su jako opasni. Pokazali smo čvrst karakter, rekao je trener hrvatskog sastava Igor Jovićević i potom je pustio emocije.

- Imali smo ogromnih problema prije ovog susreta i sretan sam zbog toga. Zbog ove momčadi, ti su dečki sjajni. Ponosno nose i štite imidž Dinama po Europi. I ova je pobjeda mali korak za čovječanstvo, ali veliki za Dinamo Zagreb.

Tijekom lutrije jedanaesteraca vratar Dinama Renato Josipović obranio je dva udarca i time je postao junak ovog ogleda te je o svemu kazao:

- Vrhunski doživljaj. Uistinu je lijepo sve ovo doživjeti. Dali smo sve od sebe, a Dinamo Kijev je moćna momčad s vrhunskim napadačima. Borili smo se do kraja, cijela je momčad zaslužna za ovo slavlje.