Vijesti
Objavljeno: Pon 15.04.2019.

Karijeru i definitivno zaključio Mihael Mikić

Iako je takvu mogućnost hrvatski nogometaš Mihael Mikić najavio prije nekoliko mjeseci, ovog ponedjeljka 37-godišnji hrvatski nogometaš i definitivno je zaključio karijeru.

- Ove sam zime odlučio prekinuti karijeru. Čekao sam jedan klub, ali kako se to na kraju nije realiziralo to je bio znak za kraj, rekao je Mikić u mikrofon Hrvatskog radija.

Popularni "hrvatski Michael Owen", nazvan zbog svoje brzine i građe koje su nalikovale engleskom nogometašu, najdublji je trag ostavio u dva kluba. U zagrebačkom Dinamu igrao je u dva navrata, od 1997. do 2004. godine te od 2007. do 2008. Drugu je mladost, pak, proživljavao u japanskoj Sanfrecce Hiroshimi gdje je igrao od 2009. do 2017. godine, a s tim je klubom osvojio i povijesni naslov japanskog prvaka.

Posebno su dirljive bile scene njegovog velikog oproštaja s navijačima tog kluba, a posljednji klub u kojem je nastupao bio je japanski Shonan Bellmare.

Nikada u karijeri nije zaigrao za seniorsku hrvatsku reprezentaciju, iako je na početku karijere izgledalo da će sigurno odjenuti dres A vrste. Naime, bio je vrlo važan i stalni član U-19 i U-21 reprezentacija, a za te dvije momčadi ukupno je u 31 nastupu postigao 11 pogodaka.

Mikić je ukupno u Dinamu i Hiroshimi kombinirano osvojio deset nacionalnih prvenstava.

TAGOVI