Vijesti
Objavljeno: Čet 09.12.2021.

Kopić: Znali smo kako napadati i kako se braniti

Trener Dinama Željko Kopić ostvario je premijernu pobjedu na svom novom poslu. Ostvario je Dinamo vrlo vrijedan rezultat kod West Hama (1:0), čime je osigurao nastavak igranja u Europskoj ligi. Nakon slavlja kod četvrte momčadi engleske Premier lige, trener Kopić je izjavio:

- Prvenstveno sam ponosan na dečke. Bila je ovo jako dobra utakmica s naše strane, intenzitet je bio visok. Znali smo kako napadati, kako se braniti i mentalno smo reagirali na pravi način. Puno nam svima znači ovakva utakmica, pogotovo igračima. Njihova kvaliteta nikada nije bila upitna, ali postojala je ta blokada i lijepo što smo je ovime riješili. Sada možemo kvalitetno nastaviti raditi dalje.

- Shvatili smo da je u toj prvoj utakmici koju smo zajedno odradili postojao određeni disbalans između mojih ideja i prezentacije na terenu. U ovom kratkom vremenu smo se adaptirali jedni na druge. Spojili smo se na istu valnu duljinu i stvarno smo odradili odlično prvo poluvrijeme protiv West Hama. Pogotovo u igri prema naprijed. U nastavku smo promijenili igru. I zbog West Hama, ali i činjenice da je teško dugo držati takav visoki intenzitet. No, ostali smo itekako stabilni otraga.

- Bilo je u posljednje vrijeme dosta kritika i nikome u klubu nije bilo lako. No, imamo novo europsko proljeće. To nam svima puno znači i to je postao Dinamov standard. Ponosni smo svi na to, rekao je Kopić.

Foto: HNS