Video
Objavljeno: Uto 21.05.2019.

Kup, pioniri: Osijek slavi, Hajduk pao s dva igrača manje

Pioniri Osijeka novi su pobjednici Hrvatskog nogometnog kupa. U finalnom susretu, odigranom u Slavonskom Brodu, Osijek je s 3:2 pobijedio vršnjake splitskog Hajduka.

Hajduk je dva puta vodio, ali je na kraju skupo platio činjenicu što je skoro cijelo drugo poluvrijeme odigrao s dvojicom igrača manje.

Hajduk je poveo u desetoj minuti kada je Marko Brkljača iskoristio pogrešku osječkog vratara. No, mladi su Splićani greškom uzvratili u 24. minuti kada je Botica pogodio vlastitu mrežu, a novi se šok za Splićane dogodio u 28. minuti kada im je isključen prvi igrač (Prpić, drugi žuti karton).

Unatoč igraču manje, Hajduk je odmah na startu drugog dijela, u 37. minuti, opet poveo golom Mislava Petrovića. Ali, tri minute kasnije isključen je još jedan igrač Hajduka (Škorlić, drugi žuti karton), a mladi su igrači Osijeka potom iskoristili dva igrača viška (Mikolčić za 2:2 u 45. i Avdejev za 3:2 u 64. minuti) te su proslavili osvajanje Kupa.

Hrvatski nogometni kup za pionire, finale: Hajduk - Osijek 2:3 (Brkljača 10., Botica 24.-ag, Petrović 37./Mikolčić 45., Avdejev 64.)

TAGOVI