Vijesti
Objavljeno: Uto 04.08.2020.

Kustić: Gledatelja vjerojatno neće biti ni na startu nove sezone

U razgovoru za Hrvatsku radioteleviziju Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, najavio je kako će početak iduće sezone u HT Prvoj ligi vjerojatno obilježiti ista kulisa, kao i kraj prošle, a to znači da na tribinama neće biti gledatelja.

- Svakodnevno pratimo epidemiološku situaciju i zbog toga da ne ugrozimo start nove sezone odlučili smo u posljednjem kolu, na finalu Kupa i utakmicama za popunu HT Prve lige igrati bez gledatelja. Takav će vrlo vjerojatno biti i start nove sezone, rekao je Kustić i nastavio:

- Moram pohvaliti našu Zdravstvenu komisiju i radnu skupinu. Sjajno rade svoj dio posla. Nadam se i da će novo testiranje ići u smjeru da nećemo imati pozitivne slučajeve kako ne bi u pitanje došla regularnost i samo odvijanje natjecanja.

Osvrnuo se Kustić i na suđenje u domaćim okvirima, kao i odluke HNS-a u vrijeme krize koronavirusa.

- Uvijek će biti zadovoljnih i nezadovoljnih. Ono što je naš cilj, kada smo uvodili VAR, jest smanjenje pogrešaka na minimum. I mogu nakon svega konstatirati da je suđenje bilo jako dobro. Primjena VAR-a se pokazala kao odličan pogodak, ali moramo nastaviti s edukacijom i s vremenom ćemo se dodatno usavršiti u svemu.