Video
Objavljeno: Sri 22.12.2021.

Kustić: Iza nas je sjajna nogometna godina

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, održao je na redovnoj sjednici Skupštine HNS-a govor u kojem je sažeo najznačajnije uspjehe Saveza u protekloj, i smjernice rada u idućoj godini.

Kustić je govorio nakon prikazanog filma o uspjesima hrvatskog nogometa u 2021. godini.

- Dragi prijatelji, kao što ste mogli vidjeti u ovom filmu, iza nas je sjajna nogometna godina. Možemo biti ponosni na sve rezultate koje su naše reprezentacije ostvarile u prošlom razdoblju. Ovom prilikom želio bih čestitati izborniku Zlatku Daliću i seniorskoj reprezentaciji na uspjehu na Euru i potom uspješnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

- Želim čestitati izborniku Igoru Bišćanu i mladoj U-21 reprezentaciji na uspjehu na Europskom prvenstvu i potom savršenom startu u novom kvalifikacijskom ciklusu. Čestitke idu i izborniku Marinku Mavroviću i malonogometnoj reprezentaciji na plasmanu na Euro te muškoj U-19 i ženskim U-17 i U-19 reprezentacijama koje su izborile nastavak kvalifikacija za europska prvenstva.

- Dakako da posebnu vrijednost ima plasman Vatrenih na Svjetsko prvenstvo u Katar. 12 izborenih završnica u 14 kvalifikacijskih ciklusa od samostalnosti svjedoče o kvalitetnom radu naše struke, klubova i cjelokupne baze. O talentu i pobjedničkom mentalitetu naših nogometaša te nogometnom sustavu na kojem nam zavide mnoge bogatije i veće zemlje od Hrvatske. To je uspjeh s kojim se smije ponositi svaki nogometaš, trener i djelatnik u hrvatskom nogometu.

- Nastavili smo s velikim ulaganjima u infrastrukturu. Liga nam nikada nije bila zanimljivija i bolja. Uložili smo 3.5 milijuna kuna u ženski nogomet koji se diže te smo potpisali vrijedne sponzorske ugovore. Veseli me što iduća godina ima potencijala biti još bolja od ove. Imamo godinu dana mira za pripreme za Svjetsko prvenstvo, uz odlične utakmice u Ligi nacija, a u HT Prvoj ligi nas čeka sjajan proljetni dio Prvenstva, rekao je Kustić.

Foto: HNS