Video
Objavljeno: Čet 13.09.2018.

Kvalifikacije za EP, futsal: Veliki preokret i pobjeda Hrvatica

Hrvatske reprezentativke u futsalu ostvarile su i drugu pobjedu u isto toliko utakmica na kvalifikacijskom turniru u Karlovcu za plasman na premijerno Europsko prvenstvo.

Nakon Slovenije, sjajnu su utakmicu i veliki preokret izrežirale hrvatske reprezentativke u ogledu protiv Švedske. Nakon vodstva Šveđanki 2:0, uspjela je Hrvatska na kraju slaviti 3:2. I doći na korak do plasmana na EP.

Oprezno su u utakmicu ušle obje ekipe gotovo sigurno s razmišljanjem kako je najvažnije ne izgubiti, jer je poraz i jedne i druge udaljavao od prvog mjesta.

Švedska je imala nešto suvislije prilike, no pogodaka nije bilo sve do posljednjih trenutaka prvog dijela kada je, sedam sekundi prije odmora, za 1:0 Švedske pogodila Olofsson Hjelm.

Na samom početku drugog poluvremena novi šok za Hrvatice. Varli je u 21. minuti pogodila za 2:0, ali sve to nije ostavilo traga na hrvatskim djevojkama. Prvo je u 23. Tomislava Matijević smanjila na 1:2, a četiri minute kasnije kapetanica Tihana Nemčić postigla je gol za 2:2.

Uloga junakinje u samoj je završnici pripala sjajnoj Matijević koja je u 37. minuti postigla gol za veliki preokret i pobjedu Hrvatica 3:2. Za Matijević je to bio već peti pogodak na turniru.

Ključnu utakmicu za mogući odlazak na EP hrvatske reprezentativke igraju u subotu (19 sati) protiv Rusije. Hrvaticama za prvo mjesto i prolaz odgovara i remi.

Kvalifikacije za EP, 2. kolo (skupina 2): Hrvatska - Švedska 3:2 (Matijević 23., 37., Nemčić 27./Olofsson Hjelm 20., Varli 21.), Rusija - Slovenija 5:0

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Rusija 4, 3. Švedska 1, 4. Slovenija 0