Vijesti
Objavljeno: Sub 16.11.2019.

Kvalifikacije za EP: Hrvatska preokretom do Europskog prvenstva

Hrvatska reprezentacija, aktualni svjetski doprvak, plasirala se na Europsko prvenstvo. U svom posljednjem kvalifikacijskom susretu Hrvatska je na riječkoj Rujevici pobijedila Slovačku 3:1 i time je osigurala prvo mjesto u svojoj skupini E.

No, kao i vrlo često do sada, nije se mogla izbjeći dramatika. Iako je Hrvatska bila bolja od samog početka susreta, na poluvremenu su vodili gosti. Gol Boženika u 32. minuti bio je ogroman kamen na leđima hrvatskih igrača i navijača te je na početku drugog poluvremena odlazak na Euro bio pod velikim upitnikom.

Ali, imala je Hrvatska još jednom snage izvući ono najbolje iz sebe kada je trebalo. Sjajan pogodak Nikole Vlašića u 56. minuti za 1:1 bio je okidač da krene potpuna hrvatska agresija na vrata do tada sjajnog Dubravke.

Samo četiri minute nakon izjednačenja zabio je Bruno Petković za 2:1 te su u tom trenutku definitivno otpustili svi ventili u hrvatskoj igri. Nastavljena je dominacija Hrvatske, a točka na i stavljena je u 74. minuti kada je Ivan Perišić poentirao za konačnih 3:1.

Bilo je muke i kroz ovaj kvalifikacijski ciklus. Bilo je sjajnih, ali i manje dobrih partija, no svjetski doprvaci došli su do svog cilja i ponovno će igrati na Europskom prvenstvu.

Hrvatska je igrala u sastavu: Livaković, Jedvaj, Ćaleta-Car, Perić, Barišić, Brozović, Modrić, Vlašić (od 75. Kovačić), Perišić (od 82. Oršić), Rebić (od 54. Brekalo), Petković.

Kvalifikacije za EP, skupina E: Hrvatska - Slovačka 3:1 (Vlašić 56., Petković 60., Perišić 74./Boženik 32.), Azerbajdžan - Wales 0:2

Redoslijed: 1. Hrvatska 17 bodova (8 utakmica), 2. Mađarska 12 (7), 3. Wales 11 (7), 4. Slovačka 10 (7), 5. Azerbajdžan 1 (7)