Vijesti
Objavljeno: Pon 09.09.2019.

Kvalifikacije za EP: Hrvatska remizirala kod Azerbajdžana

U petom nastupu kvalifikacijske skupine E, za odlazak na Euro, Hrvatska je odigrala prvi remi. Nakon fantastične pobjede kod Slovačke (4:0), ovaj put Hrvatska je u dosta slabijem izdanju odigrala 1:1 protiv Azerbajdžana.

Hrvatska je vrlo poletno otvorila utakmicu, na tragu svega onoga što je pokazala u Trnavi. Dva je puta zaprijetio Rebić, jednom Modrić i Brozović, a u tom uvodnom naletu Hrvatska je i naplatila bolju igru te je u 11. minuti slavljenik Modrić (slavio je u ponedjeljak 34. rođendan) realizirao jedanaesterac za 1:0.

U nastavku dvoboja domaćin se sve više oslobađao grča i, po prikazanoj igri, sve je više vjerovao kako može iznenaditi favoriziranu Hrvatsku.

Sve zaposleniji je bio i hrvatski vratar Livaković, ali je pred kraj prvog dijela još jednom odlično reagirao domaći vratar Balajev kada je obranio Vlašićev udarac.

U drugom poluvremenu pojačala se žestina domaće igre. Sve je jače Azerbajdžan stiskao Dalićevu momčad i onda se u 72. minuti dogodio sjajni "slalom" Kalilzade koji je slomio veliki dio hrvatske obrane i raspalio u hrvatsku mrežu za 1:1.

Do kraja utakmice Hrvatska je diktirala tempo, ali su bolje prilike propustili domaći nogometaši. Opasno su zaprijetili strijelac Kalilzade i Nazarov, dok je Hrvatska bezuspješno gradila napade koji su se raspadali na vrhu domaćeg šesnaesterca.

Hrvatska je igrala u sastavu: Livaković, Bartolec (od 76. Brekalo), Lovren, Vida, Barišić, Brozović, Modrić, Perišić, Vlašić, Rebić (od 87. Oršić), Petković.

Prvu iduću utakmicu Hrvatska će odigrati 10. listopada na Poljudu protiv Mađarske, a Azerbajdžan je protiv Hrvatske osvojio prvi bod u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

Kvalifikacije za EP, skupina E (6. kolo): Azerbajdžan - Hrvatska 1:1 (Kalilzade 72./Modrić 11.-11m)

Redoslijed: 1. Hrvatska 10 bodova (5 utakmica), 2. Slovačka 9 (5), 3. Mađarska 9 (5), 4. Wales 6 (4), 5. Azerbajdžan 1 (5)