Video
Objavljeno: Uto 03.09.2019.

Kvalifikacije za EP: Lagani poraz Hrvatica u Belgiji

Hrvatske nogometašice nisu mogle parirati Belgiji u gostima, u kvalifikacijskom dvoboju za odlazak na Europsko prvenstvo.

Belgijanke su u svom premijernom susretu slavile 6:1, dok su Hrvatice nakon startnog uspjeha kod Litve od 2:1 po prvi puta u ovom ciklusu poražene.

Hrvatska se još donekle ravnopravno nosila u prvom poluvremenu, iako je Belgija od samog početka diktirala tempo susreta. U prvih 45 minuta domaća je ekipa dva puta pogađala hrvatsku mrežu, u 18. minuti Cayman i u 44. De Caigny.

Kako je trajala utakmica tako su Hrvatice imale sve manje snage u praćenju suparničkog ritma. Tako je prvo Janice Cayman zabila nova dva gola za 4:0 (u 59. i 66. minuti), a potom su se u strijelkinje upisale Deloose i Vanmechelen.

U završnici ogleda, u 84. minuti, Hrvatice su ipak došle do počasnog gola. Nakon asistencije Bošnjak, na konačnih 1:6 smanjila je Izabela Lojna.

I u idućem susretu Hrvatska će gostovati, 8. listopada kod Švicarske.

Kvalifikacije za EP, skupina H (2. kolo): Belgija - Hrvatska 6:1 (Cayman 18., 59., 66., De Caigny 44., Deloose 74., Vanmechelen 78./Lojna 84.)