Video
Objavljeno: Pon 03.06.2019.

Kvalifikacije za HT Prvu ligu: Istra 1961 ostaje prvoligaš

Nogometaši Istre 1961 i dalje ostaju hrvatski prvoligaši. Šibeniku, pak, i iduće sezone slijedi igranje u drugoligaškom okruženju.

Nakon 1:1 u prvom kvalifikacijskom ogledu za popunu HT Prve lige, u uzvratu je Istra 1961 u Puli svladala Šibenik 2:0 i tako su s ukupnih 3:1 Puljani i dalje ostali dio hrvatske nogometne elite.

Istra 1961 gotovo je rutinski ostvarila svoj cilj, dok Šibenik u ovom uzvratu može žaliti za trenutkom u 59. minuti.

Domaćin je poveo u 22. minuti, a kao na Šubićevcu, tako je i u Puli strijelac bio Adrian Fuentes (ali, uz veliku pomoć gostujućeg igrača Bilića od kojeg se lopta odbila u mrežu). Iako je Šibenik cijelo vrijeme trebao pogodak za mogući uspjeh, dosta su teško gosti stvarali prilike.

No, imali su jednu sjajnu, u 59. minuti, ali je tada udarac Princa Ampema zaustavio okvir vrata. Desetak minuta nakon toga dogodila se odluka kada je Antonio Ivančić zabio za 2:0 i veliko pulsko slavlje. Do kraja je pulska momčad mogla i uvjerljivije slaviti, no Octavio je iz slobodnog udarca pogodio okvir vrata, a udarac Perića-Komšića obranio je Labrović.

Drugi je put tako Istra 1961 u posljednje tri sezone izbacila Šibenik u ovim kvalifikacijama i Šibenčanima ostaje i dalje čekati na povratak u Prvu ligu.

Kvalifikacije za popunu HT Prve lige, uzvratna utakmica: Istra 1961 - Šibenik 2:0 (Fuentes 22., Ivančić 71.), Prva utakmica: 1:1