Video
Objavljeno: Čet 24.10.2019.

Kvalifikacije za SP, futsal: Hrvatska u Elitnoj rundi

Hrvatska reprezentacija u futsalu uspješno je odradila posao u Glavnoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te se plasirala u Elitnu rundu.

Nakon što su pobijedili Bosnu i Hercegovinu (4:0), u drugom nastupu u Dubrovniku hrvatski su igrači, vrlo teško, svladali Švedsku 3:1.

Nakon dva kola tako su Rusija i Hrvatska ostvarili maksimalan učinak od šest bodova te su se obje reprezentacije plasirale dalje. U posljednjem trećem kolu Hrvatska i Rusija borit će se za prvo mjesto skupine. Taj je dvoboj na rasporedu u subotu (20 sati), a također ga možete pogledati u izravnom prijenosu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji.

Protiv neugodne i vrlo borbene Švedske povela je Hrvatska u devetoj minuti pogotkom Kanjuha. No, nakon minijature izjednačio je Legiec golom u 18. minuti.

Potom je Hrvatska lomila suparnika sve do 34. minute. Tada je, nakon prekida, lijepo suparničku mrežu naciljao Novak, a samo minutu kasnije Perišić je postavio konačnih 3:1 za Hrvatsku.

Glavna runda kvalifikacija, (skupina 7, 2. kolo): Hrvatska - Švedska 3:1 (Kanjuh 9., Novak 34., Perišić 35./Legiec 18.), Rusija - BiH 4:2

Redoslijed: 1. Rusija 6, 2. Hrvatska 6, 3. BiH 0, 4. Švedska 0