Video
Objavljeno: Pet 17.09.2021.

Kvalifikacije za SP: Rumunjke opet bolje od Hrvatica

Nogometašice Hrvatske otvorile su kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine gostovanjem kod Rumunjske. Domaće igračice bile su bolje te su slavile 2:0.

Vrlo brzo su Rumunjke došle u prednost te je Rus u 12. minuti pogodila za vodstvo domaće ekipe. Do kraja poluvremena Rumunjke su povećale prednost pa je tako Carp u 32. minuti naciljala hrvatsku mrežu.

U nastavku su Rumunjke spustile ritam, a Hrvatska je pokušala, no ipak neuspješno, učiniti ogled u Mogosoaiji neizvjesnim.

Podsjetimo kako su ove dvije reprezentacije bile u istoj skupini i u prošlom ciklusu, za odlazak na Europsko prvenstvo. I tada su rumunjske nogometašice bile bolje te su slavile oba puta. Bilo je 4:1 na rumunjskom tlu i 1:0 u Puli.

Sljedeću utakmicu Hrvatice igraju idućeg utorka (21. rujna), kada u Karlovcu dočekuju Italiju, koja je kvalifikacije otvorila pobjedom protiv Moldavije od 3:0. Ovaj ogled također možete pratiti u izravnom prijenosu na programu HNTV-a.

Kvalifikacije za SP, skupina G: Rumunjska - Hrvatska 2:0 (Rus 12., Carp 32.), Italija - Moldavija 3:0, Švicarska - Litva 4:1

Redoslijed: 1. Švicarska 3 boda, 2. Italija 3, 3. Rumunjska 3, 4. Hrvatska 0, 5. Moldavija 0, 6. Litva 0.

Foto: HNS