Vijesti
Objavljeno: Čet 05.04.2018.

Kvalifikacije za SP: Ukrajinke uvjerljive protiv Hrvatske u Zadru

Hrvatske nogometašice poražene su u svom petom kvalifikacijskom nastupu za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Ukrajina je bila uvjerljiva u Zadru te je s 3:0 bila bolja od Hrvatske. Za Hrvatice je to bio treći poraz u kvalifikacijama (uz dva remija).

Ukrajinke su bolje otvorile utakmicu, a nakon pogreške hrvatske obrane (Bošnjak) i vratarice u 26. minuti, Ukrajina je povela.

Tetjena Kozirenko je, pak, na samom kraju prvog poluvremena potpuno prelomila utakmicu s dva pogotka čime je omogućila svojoj ekipi da ode na odmor s čak tri pogotka prednosti.

U drugom poluvremenu trajala je ravnopravnija borba koja nije donijela nijedan pogodak pa su Ukrajinke uz 3:0 odnijele puni plijen iz Zadra.

Hrvatske nogometašice u ponedjeljak, na istom mjestu i u isto vrijeme (17 sati) igraju utakmicu protiv Mađarica, također uz izravan prijenos na HNTV-u i putem live streama na Kickoff platformi (oz.com/hntv).

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo za žene, skupina D: Hrvatska - Ukrajina 0:3 (Bošnjak 26.-ag/Kozirenko 41., 45.+3), Mađarska - Švedska 1:4

Redoslijed: 1. Švedska 12 bodova (4 utakmice), 2. Ukrajina 7 (3), 3. Danska 6 (3), 4. Hrvatska 2 (5), 5. Mađarska 1 (5)