Vijesti
Objavljeno: Uto 21.05.2019.

Licence za iduću sezonu: Zadar izbačen u Treću HNL - Jug

Hrvatski nogometni savez objavio je konačne rezultate drugog stupnja u postupku licenciranja klubova za iduću 2019./20. sezonu, odnosno, završen je središnji postupak licenciranja klubova za Prvu i Drugu HNL, kao i za dobivanje Uefinih licenca.

Od najvažnijih odluka treba naglasiti kako su, u odnosu na prvostupanjske odluke, prvoligašku licencu dobili Lokomotiva, Istra 1961 i Šibenik. Ta su tri kluba dobila "zeleno svjetlo" od strane Žalbenog tijela za licenciranje, s time da je Lokomotiva dobila i Uefinu licencu, iako nije uspjela izboriti plasman u Europu iduće sezone.

Možda je i najvažnija vijest ta da Zadar nije dobio drugoligašku licencu što znači da je automatski izbačen u Treću HNL - Jug. Isto tako, treba reći da je od trenutačno najboljih momčadi Treće HNL - Jug licencu dobila samo Croatia Zmijavci, ali ne i sinjski Junak koji je u ovom trenutku vodeća momčad te lige.

Dobivene licence:

Uefa: Dinamo, Gorica, Hajduk, Inter-Zaprešić, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo

Prva liga: Dinamo, Gorica, Hajduk, Inter-Zaprešić, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek, Rijeka, Slaven Belupo, Šibenik, Varaždin

Druga liga: BSK Bijelo Brdo, Cibalia, Croatia Zmijavci, Dinamo II, Dubrava Tim Kabel, Dugopolje, Hajduk II, Hrvatski dragovoljac, Kustošija, Lučko, Međimurje, Orijent, Osijek II, Rudeš, Sesvete, Solin, Šibenik, Trnje, Varaždin

Ovo je ujedno konačna odluka HNS-a u vezi licenciranja za iduću sezonu.