Vijesti
Objavljeno: Uto 27.07.2021.

LP, drugo pretkolo: Dinamo i drugi put bolji od Omonije

Hrvatski prvak Dinamo plasirao se u treće pretkolo Lige prvaka, gdje će igrati protiv varšavske Legije. U uzvratnom ogledu drugog pretkola, a nakon domaće pobjede od 2:0, Dinamo je svladao Omoniju i na Cipru s 1:0.

Velik dio prvog poluvremena prošao je u prilično sramežljivim pokušajima s obje strane. No, Dinamo nije ni trebao jurišati po teškim ciparskim uvjetima, zbog prednosti od dva gola, dok Omonia i nije imala previše rješenja.

Najbolju šansu domaćin je imao u 37. minuti (Šćepović), dok je Dinamo na pravi način kontrirao nakon sat vremena igre. U kratkom razdoblju Dinamo je imao tri jako dobre prilike (dva puta Oršić i jednom Lauritsen), no i nakon svega toga rezultat je bio startnih 0:0.

U tim trenucima u igru je ušao Menalo koji je do kraja bio najveća opasnost za Omoniju, a upravo je on u 78. minuti riješio sve dvojbe, kada je glavom poentirao za 1:0. Uz mirnu igru, Dinamo je uzvrat priveo kraju i prošao dalje u kvalifikacijama Lige prvaka.

Poljski prvak Legia u drugom pretkolu bio je bolji od estonske Flore Tallinn s ukupnih 3:1 (2:1 u Varšavi i minimalnih 1:0 u uzvratu u Tallinnu).

Liga prvaka, drugo pretkolo (uzvratna utakmica): Omonia - Dinamo 0:1 (Menalo 78.); Prva utakmica 0:2